Pages Navigation Menu

Nieuwbouw * Verbouw * Utiliteitsbouw * Betonwerk

Fundering maken

fundering makenWilt u een uitbouw aan een woning, garage, serre of een groot tuinhuis dan is een fundering maken noodzakelijk. Een fundering maken wordt vooraf gegaan door een bouwtechnische berekening en bijbehorende tekening. Tijdens dit proces wordt er bepaald welk soort fundering er gebruikt gaat worden, dit is dan weer afhankelijk van het type ondergrond, en het gewicht van de constructie.

Fundering maken op staal

Een fundering op staal wordt doorgaans gebruikt voor lichte gebouwen of kleinere projecten waarbij de draagkracht van de grond goed te noemen is. Deze fundering bestaat meestal uit een sleuf gevuld met (gewapend) beton. Anders dan de naam doet vermoeden wordt er geen staal gebruikt bij het maken van deze fundering.

Paalfundering

Deze fundering wordt gebruikt wanneer de grond vlakbij de oppervlakte niet draagkrachtig genoeg is de eerder genoemde “fundering op staal” te gebruiken. Wanneer we deze fundering maken wordt het gewicht overgebracht naar de onderliggende bodemlagen. Deze lagen zijn dan wel sterk genoeg om de constructie te dragen.

Bij dit type fundering maken worden er als alternatief damwanden gebruikt. Deze werken via hetzelfde principe, maar pakken een breder stuk bodemlaag, en hebben bovendien als voordeel dat er ondergronds meer ruimte overblijft om bijvoorbeeld een kelder te bouwen.

Algemene vloerplaat

Dit is een dikke (minstens 30cm) betonplaat die wordt geplaatst onder de gehele constructie. De draagkracht wordt dus verdeeld over een zo groot mogelijk oppervlak.

Wanneer wij deze fundering maken letten wij op de grondlagen onder de woning, deze dienen vlak te zijn. Wanneer dit niet het geval is de kans op scheefstand in de toekomst zeer groot.

Dankzij de ervaring van ons bouwbedrijf weten wij precies hoe wij uw fundering moeten maken met de juiste expertise en zorg uit moeten voeren. U kunt dan ook nog jarenlang genieten van uw aanbouw, nieuwe woning of serre die op een stevige fundering staat.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte om een fundering te laten maken aan via het offerte formulier en ontdek onze voordelige tarieven voor het maken van een fundering.

Uw naam (verplicht)

Uw email adres (verplicht)

Uw woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

In welke werkzaamheden heeft u interesse?

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)


Banner-projecten