Pages Navigation Menu

Nieuwbouw * Verbouw * Utiliteitsbouw * Betonwerk

Betonvloer vlinderen

betonvloer-vlinderenHet vlinderen van een betonvloer kan gebeuren als de vloer droog genoeg is zodat er op gelopen kan worden. Het is een meer natuurlijke manier dan een coating aanbrengen en het is bovendien erg hecht vast. Dat komt omdat de slijtvaste korrels worden vermengt met cement, die samen de toplaag vormen. Het cement zorgt ervoor dat de toplaag goed aan de vloer hecht.

Een betonvloer vlinderen, hoe gaat dat?

Betonvloer vlinderen gebeurt met een zogenaamde vlindermachine. Deze machine maakt de bovenste laag van de betonvloer los, zodat er een slijtlaag kan worden aangebracht  Dit wordt met een schep heel zorgvuldig gestrooid, zodat er geen hopen op de vloer liggen. Dan wordt met de vlindermachine de slijtlaag ingedraaid. Dat heet vlinderen. Het wordt zo vaak als nodig herhaald, totdat de toplaag hard, glad en gesloten is. Dan is de betonvloer slijtvast.

Afwerking

De mate van hardheid, en dus ook slijtvastheid, hangt af van de soort korrel die wordt gebruikt bij de afwerking. U heeft de hardheidsklasse van uw betonvloer dus deels zelf in de hand. Gebroeders Bottenberg  kan u ondersteunen bij het kiezen van de korrelsoort en ook brengen wij graag een offerte uit voor het vlinderen van uw vloer.

Direct een offerte aanvragen voor het vlinderen van uw betonvloer? Dat kan! Vul het onderstaande formulier in, of neem telefonisch contact met ons op.

Uw naam (verplicht)

Uw email adres (verplicht)

Uw woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

In welke werkzaamheden heeft u interesse?

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)


Banner-projecten